esmaspäev, juuli 18, 2005

Pärnu fenomen

Käisin möödunud nädavahetusel Pärnus. Esimest korda sel suvehoojal. Eesmärgiks tüüpilise siseturisti kombel suvitada: rand, päike, õlu, söök, mõnu ja veelkord rand. Eelkirjeldatule pisut kultuuri lisamiseks ostsin ka Watergate'i passi. Reedel peale tööpäeva lõppu, pakkisin koti, surusin selle sõiduvahenid pagaasnikusse, avasin külma õlle ning kihutasin kõrvalistujana Pärnu poole. Tuul sahises kõrvus ja õlu maitses hea.

Pärnu pakkus kõike ootsupärast. Watergate'il sain kohe suraka Toe Tag'i laivi (ilma Revota, kuid koos Metsakutsu ja Stupid F-iga), misjärel kõhutäie pannkooke ja suraka Sõpruse pst laivi. Reede õhtu lõppes korteris õltu libistades. Tööst tingitud väsimus kontides ei lubanud sel korral enamat.

Laupäeval äratas toas valitsev põrgukuumus ja otsalõppenud õhk. Pärast ringitust, hommikukohvi ja võileibu tuterdasin randa. Oi kurjam, kus päike virutas seal kõhtu ja selga. Jõudumööda üritasin end ka vette kasta, kuid palavust see päris eemale ei peletanud. Mõnetunnidele päevitusele järgnes katse piknikutada, kuid alanud vihm muutis selle plaani einestamiseks autos. Kõht täis, oli aeg jällegi veefestivalile minna. Seal veendusin veelkord, et parimat laivbändi kui Tanel Padar & The Sun Eestist hetkel ei leia. Paraku sadas selle esinemise ajal kraevahele nii mõniga sahmakas hoovihma, millest tulenevalt olin sunnitud peopaigast lahkuma, et pisut kuivada ja end kraamida. Ööbimiskohas selgus, et olen mitte pävitunud vaid hoopis kõrbenud. Viimases hädas sain kaetud lõhnava hapukoorekihiga. Igaks juhuks võtsin sisse ka hundijalavee baasil valmistatud segujooki. Pärast selliseid protseduure tundsin ennast piisavalt hästi, et minna "Tallinna" tantsujalga keerutama. Sääl astus DJ-de vahel üles ka "Koer", mille kavas sisalduvad uud lood andsid aimu sellest, et järgmine plaat saab olema veelgi rämedam:) Pühapäevase päeva peamiseks sündmuseks oli kohustuslik pizza-reid Steffanisse, mis selgi korral pakkus traditsioonilisi elamusi.

Sõnaga suvel on Pärnu Pärnu ehk koht, kus olemata pole Eesti suve näinud ega tundnud. Täiesti vabalt võib Pärnu võtta kasutusele emakeelse terminina, mis iseloomustub suvitamise parimat kvaliteeti. Aasta aastalt taipab seda üha rohkem inimesi, mistõttu Pärnu liiklus meenutab soojal suvepäeval kangesti seda, mis Tallinnas igapäevaselt tänavatel toimub. Ehk elustub kunagine kuroort kultuur. Ehk saab Pärnust rikkurite mängumaa ning rannajoont ilmestavad lisaks liivale ja inimassidele ja miljondeid maksvad villad. Mine tea.

Kommentaare ei ole: