teisipäev, mai 31, 2005

Kööginurk: Stereo

Aasta alguses siunsasin siinsamas ajaveebis lounge's Stereo pakutavat kanasuppi. Nüüd olen aga sunnitud avaldama tunnustust Stereos pakutavale Kreeka salatile. Olen seda seal kahel korral maitsmas käinud ning mõlemal korral olen jäänud väga rahule. Mis aga kõige olulisem - minusugune suur inimene sai pakutavast portsionist kõhu päris täis. Et aga ajaveebi kööginurk üksnes kiitusega ei piirduks, toon siinkohal taas ära salati retsepti ning valmistamisõpetuse.

KREEKA SALAT
  • kurk
  • tomat
  • punane sibul
  • oliivid
  • mingi õli
  • fetajuust
  • roheline paprika
  • punane paprika
  • lehtsalat

Kõik koostisosad peale õli ja lehtsalati tuleks lõigata suupärasteks tükkideks. Suupärane ei tähenda seda, et komponendid tuleks riivida, vaid seda, et tükk pahub mõnusalt suhu ja on ilus vaadata. Seejärel asetada taldrikule mõned lehtsalti lehed ning neile umbropsu loopida erinevate komponentide tükid ja peale valda mingit õli (ilmselt oliivi õli või mingit salati õli, mina seda asja täpselt ei tea). Juustuga ei maksa siiski üle pingutada. Ja peakski valmis olema. Head nosimist!

Kommentaare ei ole: