neljapäev, jaanuar 11, 2007

Eesti maata eestlane

Äripäev Online (linki ei saa pakkuda, kuna ÄP veeb on...ämmmm...imelik) teatas mõned päevad tagasi, et 60% Ruhnu saarest kuulub rootslastele. Iseenesest tühine fakt. Demokraatlik-kapitalistlik-integreeruv-globaliseeruvas maailma täiesti tavapärane - inimene omab maad seal, kus tahab. Eestlased ostavad kortereid Türki, villasid Hispaaniasse ja majasid Horvaatiasse. Seal on päike. Tõsi, Ruhnu saare "kuuluvus" ei seondu mitte rootslaste kujuteldamatu vajadusega päikest võtta, vaid nõukogude okupatsioonist paraneva Eesti raviprotseduuri - omandireformi - tulemusega.

Ruhnu lugu lugedes tabasin end mõttelt - õigupoolest kellele Eesti kuulub? Kes on Eesti "omanikud"? Kas eestlased? Või soomlased? Või rootslased? Viskaksin siinkohal kinda uurivale ajakirjandusele - uurige välja, kui suurt osa Eestist eestlane omab ja, kas päev, mil oleme maata eestlased, on veel kaugel.

Lugedes tuhandeid artikleid kinnisvara maaniast ja selle võimalikust lõpust võib siiski väita, et Eesti maata eestlasi jääb aiva vähemaks. Mina olen Eesti maata eestlane.

Kommentaare ei ole: