neljapäev, august 31, 2006

Jagan head nõu!


Minu sümpaatia Quentin Tarantino talendi vastu ei ole mingi saladus. Kuulutan seda avalikult ja iga kord, kui keegi küsib minu filmieelistuste kohta. Ilmselt kirjutan QT-st selles ajaveebis veel ja võibolla olen temast juba varem ka kirjutanud. Mis sellest. Annet tuleb tunnustada.

Just põhjuselt, et filmi "Hostel" juhatavad sisse tiitrid "Quentin Tarantino esitleb", vaatasin ära ka selle linateose. Ootasin palju. Enne filmi vaatamist kuuldud kuulujuttude kohaselt on tegemist verdtarretava õuduslooga mõrvadest, mida ekraanil erilise ilustamiseta ehedalt kujutatud. tahtsin ka seda õudust näha. Ja nägingi. "Hostel" algab nagu noortekomöödia - kolm meest Amsterdamis naisi, seksi, alkoholi ja narkootikume kasutamas. Sinna juurde ohtralt ka kõige eelnimetatuga seotud nalja. Jõudsin juba mõelda, et ehk olen midagi segamini ajanud ja kogemata vale pildijada käivitanud. Siiski mitte. Lubatud jubedus algas. Ma ei hakka pikalt kirjutama, mida kõike ja kuidas näidati. Ütlen vaid nii palju, et mõned kaadrid mõjusid pisut...kuidas nüüd öelda...häirivalt. Veelgi häirivamalt mõjub aga teadmine, et väidetavalt põhineb film tõsielulistel sündmustel.

Imdb.com vahendab:
The trailers bill the movie as "inspired by true events". Director Eli Roth says that he found a Thai
website that advertised itself as a "murder vacation," offering users the chance
to torture and kill someone for the price of $10,000. Roth later showed the site
to Quentin Tarantino and the two
developed the idea for the film. Tarantino and Roth said later on an Icelandic
talk show that they have no idea if the website was real or not.

Ja just see, et kogu lool võib mingisugunegi tõepõhi all olla, muudab filmi vaatamise kogemuse täiesti ainulaadseks. Soovitan igatahes. Kuulu järgi peaks filmile järg ka tulema. Loodetavasti veel parem. Väärib mainimist, et "Hostel" vändati valmis kõigest 4,5 miljoni USD-ga. Naeruväärne summa.

Kommentaare ei ole: