kolmapäev, mai 10, 2006

Uus on parem

Laenasin mõned nädalad tagasi ühele tuttavale oma "digiseebikarbi", et ta saaks sellega Egiptimaal püramiide pildistada. Saigi. Pildistas muudki ja pildid olid kenad. Keset suurt pildistamismürglit aga leidis keegi loom, et temal seda konkreetset kaamerat oluliselt rohkem vaja on ning näpsas selle. Seetõttu sattusin olukorda, kus olin sunnitud taas digifotograafia imetabasesse maailma sukelduma ning endale uut masinat valima. Esialgu paitasin silmaga säravaid digipeegelkaameraid. Ühte sellist (tänud M-ile) uurisin ka hoopis lähedalt. Meeldis. Kahtluse kaktuse istutas mu hinge aga digipeegelkaamera hind, mis koos tarviliku lisakolaga küündis 13 000 ja enama kroonini. Pisut kogukas investeering minusuguse algaja harrastaja jaoks.

Kuna ma päris seebikarbi tasandile tagasi laskuda ei soovinud, uurisin mis jääb digipeegelkaamerate ja kõige lihtsamate kaamerate vahele. Kaameralt ootasin võimalikult ohtrat optilist zoomi, parajalt piksleid ja võimalust vajadusel ka ise siit sealt mudides pilditegemise protsessi sekkuda. Spetsialistide juhendamisel jõudsin Fuji FinePix S5600 juurde. Täna sain kaamera kätte ja esimesed klõpsudki tehtud. Seni on jätnud asjaliku mulje. Digipeegelkaamerast tuli masin ca 3 korda odavamalt kätte.

Loodetavasti muutub uue kaamera soetamise järgselt ka see ajaveeb pisut "elavamaks" ning juttu kõrvale ilmuvad ka toredad pildid.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Võtame siis mõnikord oma fotokad ja lähme pildistama :-)