reede, märts 23, 2007

Ekspress Grupp läheb börsile

Möödunud aasta oktoobris kirjutasin, et kaalun Olympic Enterteinment Group'i IPO-l osalemist. Ja kaalusingi. Kaalusin niimoodi, et otsustasin osaleda. Tookord oli otsus õige. OEG aktsia hind on jõudsalt kasvanud, kuigi viimastel nädalatel/kuudel on märgata teatud langust. Aga see käib kogu Tallinna Börsi, ning mis seal salata, ka globaalsete turgude kohta. Aga see pole hetkel oluline.

Esmaspäeval teatas peavoolumeedia, et Hans H. Luik on otsustanud ka Ekspress Grupi börsile viia. Tore. Asjaarmastajad ja asjatundjad lahkvad IPO-l osalemise plusse ja miinuseid portaalides tarkinvestor.ee ja lhv.ee. Tänases Postimehes on avaldatud Mart Kadastiku arvamus EG IPO kohta, milles herr Kadastik leiab, et EG eest küsitakse liigkallist hinda. Tuleb muidugi arvestada, et Kadastik on EG peamise kohaliku konkurendi nö Postimehe Grupi juht. samas, hinda peavad kalliks teisedki. Aga ka see pole hetkel oluline.

Oluline on hoopis see, et kui teil, armsad lugejad, peaks tekkima soov langetada kaalutletud otsus IPO-l osalemise kohta ning otsustate IPO materjalides viidatud Hansapanga klienditoe numbrile helistades endale prospekti koju tellida, siis olge tähelepanelikud. Kahel juhul kolmest saate prospekti asemel selle maakeelse kokkuvõtte. Ja seda isegi siis, kui olete kõnet tehes korduvalt rõhutanud, et soovite "seda suurt ja mahukat inglisemaa keelset dokumenti". Minuga EG ja nii mõnegi teise IPO puhul on juhtunud.

Kommentaare ei ole: