esmaspäev, detsember 20, 2004

Plastiline kirurgia on sisuliselt hambaravi

Kummalisel kombel olen täna sattunud erinevate plastilist kirurgiat käsitlevate informatsioonivoogude keerisesse. Esmalt lugesin minut.ee-st, et Hiinas toimus Miss Plastiline Kirurgia valimine, mille võitis 22-aastane neiu (pilt lingil http://www.reuters.com/newsArticle.jhtml?type=oddlyEnoughNews&storyID=7132333). Lõunapausi ajal kodus pelmeene pugides olin sunnitud TV3-e vahendusel nautima saate "Koosolek" kordust, kus Kersti Timmer ja Sky + nn rinnasuurenduskonkursivõitja oma muljeid jagasid. Ammutatud teabe valguses peesitades tabasin end mõttelt: "Kurat, kas plastiline kirurgia on nüüd sama loomulik, kui hambaravil käimine, nagu preili Timmer väidab?".

Kratsinud mõnda aega kukalt otsustasin loosse omal käel selgust tuua. Tõeotsingud juhatasid mind veeblehele Awful Plastic Surgery (vt http://www.awfulplasticsurgery.com/). Pisut seal asuvat pildimaterjali tudeerinuna võtan endale õiguse väita, et plastiline kirurgia peaks siiski, erinevalt hambaravist, olema hädaabinõu. Ka tänasel päeval võib enda põhjendamatu ümberlõikamine viia tulemuseni, mis visuaalseid naudinguid pakkuva materjalina mingit väärtus ei oma. Pigem vastupidi. Paras süstikusse toppida ja marslastele hirmutamiseks avakosmosesse saata.

Jumal lõi Aadama ja nägi, et see on hea. Ega ta muidu Eeva peale aega poleks raiskama hakanud. Olgem julgelt Jumala loodud saviplõnnid või küljeluust disainitud käkerdised:)

Kommentaare ei ole: